Bereidingswijze
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoliroosjes en -blokjes in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
- Meng de broccoli met het uimengsel en de oregano in de keukenmachine tot een dikke puree. Meng ook driekwart van de kaas erdoor en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- Snijd uit elke paprika in de lengte een reep van 4 cm breed. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes, maar laat het steeltje zitten. Vul de paprika’s met de broccolipuree en duw er een plak zalm in.
- Zet de paprika’s naast elkaar in de ovenschaal(tjes) en schenk de bouillon op de bodem. Strooi de resterende kaas met paprikastukjes over de zalm. Maal er nog wat peper over.
- Bak de paprika’s in de oven in 25-30 minuten gaar. Lekker met quinoa.