Hoofdgerecht

Paksoi met wortel en kruidige kikkererwten

Hoofdgerecht

Paksoi met wortel en kruidige kikkererwten

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan 250 ml water met wat zout aan de kook. Strooi de rijst erin. Roer even door en kook de rijst afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  2. Snijd het kontje van de struik paksoi en snijd van af die kant de witte stengels in stukken van 4 cm. Snijd de groene bladeren in repen van 4 cm.
  3. Verwarm de wok tot gloeiend heet. Schenk er 2 eetlepels olie in en verwarm al draaiend. Schep de knoflook, gember en rode peper erdoor en bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.
  4. Voeg de ui, wortel en witte stukken paksoi toe en roerbak 3-4 minuten. Schep daarna de groene repen paksoi erdoor en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi beetgaar is. Sprenkel er sojasaus en sesamolie over en warm de groente nog 1-2 minuten al omscheppend door.
  5. Bak intussen de geroosterde kikkererwten in 1 eetlepel olie al omscheppend krokant. Roer er 1 eetlepels sojasaus door en laat het vocht verdampen.
  6. Schep in wijde kommen een bergje rijst met daarop de roergebakken paksoi. Strooi de kikkererwten erover.

Paksoi met wortel en kruidige kikkererwten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer