Bereidingswijze
- Breng in een pan 250 ml water met wat zout aan de kook. Strooi de rijst erin. Roer even door en kook de rijst afgedekt in 15-20 minuten gaar.
- Snijd het kontje van de struik paksoi en snijd van af die kant de witte stengels in stukken van 4 cm. Snijd de groene bladeren in repen van 4 cm.
- Verwarm de wok tot gloeiend heet. Schenk er 2 eetlepels olie in en verwarm al draaiend. Schep de knoflook, gember en rode peper erdoor en bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.
- Voeg de ui, wortel en witte stukken paksoi toe en roerbak 3-4 minuten. Schep daarna de groene repen paksoi erdoor en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi beetgaar is. Sprenkel er sojasaus en sesamolie over en warm de groente nog 1-2 minuten al omscheppend door.
- Bak intussen de geroosterde kikkererwten in 1 eetlepel olie al omscheppend krokant. Roer er 1 eetlepels sojasaus door en laat het vocht verdampen.
- Schep in wijde kommen een bergje rijst met daarop de roergebakken paksoi. Strooi de kikkererwten erover.