Hoofdgerecht

Kabeljauw en papillote met dille en citroen

Hoofdgerecht

Kabeljauw en papillote met dille en citroen

Deze kabeljauw en papillote is heel eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Met ‘en papillote’ wordt een bereidingswijze in een stuk vetvrij papier bedoeld. Het gerecht wordt ook opgediend als pakketje in het papier dat als het net uit de oven komt vaak bol staat van de stoom. Aan dit kabeljauwgerecht heb ik voor extra smaak een klein klontje boter toegevoegd. Voor een slank stukje vis laat je dit gewoon achterwege. Je kunt ook eerst wat fijngesneden groenten als wortel, bleekselderij en/of ui over het papier verdelen en daar de vis bovenop leggen. Maar ook blokjes biet of ringetjes bosui en platte peterselie smaken er prima bij.

Bereidingstijd: ± 10 minuten
Oventijd: ± 10 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Knip 2 stukken bakpapier van elk ± 30x 17 cm.
  2. Leg de vis op het bakpapier, bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak en verdeel er de dille, de boter en de citroen over.
  3. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in een ovenschaaltje. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat de vis in ± 10 minuten helemaal gaar stomen.
  4. Lekker met aardappelpuree en gesmoorde worteltjes en pastinaak (zie tip).

Tip
Gesmoorde worteltjes en pastinaak
Schil en snijd 1 pastinaak in plakjes van ½ cm. Snijd grote plakjes in vieren en halveer de kleine. Doe 200 g geschilde en in stukjes gesneden bospenen met de stukjes pastinaak en 25 g boter in een pan. Schenk er 100 ml water bij en voeg een snufje zout toe. Breng alles aan de kook. Stoof de groenten in ± 10 minuten beetgaar.

Kabeljauw en papillote met dille en citroen

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer