Mincemeat tarteletjes

Mincemeat tarteletjes

Deze heerlijke kleine taartjes worden gevuld met mincemeat. Een kruidige zoete vulling op basis van fruit. Mincemeat is kant en klaar te koop in potten. Maar je kunt hem ook zelf maken, het recept vind je elders op de site.

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel onder stromend water schoon en rasp de oranje schil dun af. Maal de amandelen fijn. Snijd de boter in stukjes. Meng de rasp, met de gemalen amandelen, de bloem, zout naar smaak en de suiker in een kom. Wrijf met de toppen van de vingers de boter erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat.
  2. Roer de losgeklopte eierdooier erdoor. Kneed het mengsel met koele hand tot een soepel deeg. Verpak het in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  3. Vet intussen de taartvormpjes in met boter. Hak de cranberry’s grof en schep ze door de mincemeat. Rol van het deeg ca. 16 balletjes en bekleed de ingevette vormpjes ermee.
  4. Vul de taartjes met het mincemeatmengsel. Zet de taartjes 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Bak de taartjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en wip ze met behulp van een vork of mesje uit de taartvormpjes.
  6. Laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen. Bestuif de taartjes vlak voor het serveren met poedersuiker. Deze taartjes kun je 3 dagen van te voren maken.

Mincemeat tarteletjes

Ingrediënten
  • Voor ca. 16 taartjes

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer