Gemarineerde watermeloensalade

Door Nelleke van Lindonk  ,   

augustus 26, 2019

 

Nog even genieten van het warme weer met deze heerlijke watermeloensalade. Ideaal voor een feestje in de tuin en genoeg voor een flink aantal vrienden. Natuurlijk kun je de ingrediënten halveren als je met minder mensen bent. Het is geen ‘strak’ recept, dus heb je meer tomaten of meer watermeloen, geen zorgen. De frisheid van de salade blijft.

 

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten

7 el citroensap

2 el honing

1,5 el fijngehakte munt

1 el geraspte verse gember

1 tl gedroogde munt

5 el olijfolie

watermeloen van ca. 3 kg

500 g cherry tomaatjes, gehalveerd

3 middelgrote sjalotjes in stukjes

7 el basilicum blaadjes, in stukjes gescheurd

7 el muntblaadjes, in stukjes gescheurd

120 g geitenkaas, verkruimeld

Bereidingswijze

1Klop citroensap, honing, verse munt, gember, gedroogde munt en 1 theelepel zout in een kom. Druppel, al kloppend, de olie erbij tot je een gladde marinade hebt.

2Snijd de watermeloen in stukjes van ca. 2,5 cm. Je hebt ongeveer 800 gram in stukjes nodig. Doe de watermeloen met de marinade in een afsluitbare plastic zak. Druk de lucht eruit en druk de rand dicht. Leg 30 minuten in de koelkast.

3Doe de tomaten en de watermeloen, zonder de marinade, in een grote serveerschaal. Meng sjalotjes, 5 el van de marinade en 1 theelepel zout door de salade.

4Meng er nu voorzichtig de basilicum en munt door en bestrooi met de geitenkaas.

5Serveer de overgebleven marinade er los bij als een dressing.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.