Nog even genieten van het warme weer met deze heerlijke watermeloensalade. Ideaal voor een feestje in de tuin en genoeg voor een flink aantal vrienden. Natuurlijk kun je de ingrediënten halveren als je met minder mensen bent. Het is geen ‘strak’ recept, dus heb je meer tomaten of meer watermeloen, geen zorgen. De frisheid van de salade blijft.
Bereidingswijze
- Klop citroensap, honing, verse munt, gember, gedroogde munt en 1 theelepel zout in een kom. Druppel, al kloppend, de olie erbij tot je een gladde marinade hebt.
- Snijd de watermeloen in stukjes van ca. 2,5 cm. Je hebt ongeveer 800 gram in stukjes nodig. Doe de watermeloen met de marinade in een afsluitbare plastic zak. Druk de lucht eruit en druk de rand dicht. Leg 30 minuten in de koelkast.
- Doe de tomaten en de watermeloen, zonder de marinade, in een grote serveerschaal. Meng sjalotjes, 5 el van de marinade en 1 theelepel zout door de salade.
- Meng er nu voorzichtig de basilicum en munt door en bestrooi met de geitenkaas.
- Serveer de overgebleven marinade er los bij als een dressing.