Maaltijdsoep

Gedroogde cannellini bonen in bouillon op knoflooktoast

Maaltijdsoep

Gedroogde cannellini bonen in bouillon op knoflooktoast

Dit recept wil ik al heel lang uitproberen vanwege 1 ingrediënt, te weten: 100 g korst van Parmezaanse kaas. Zo’n ingrediënt intrigeert me dan behoorlijk, want wat doet dit met het gerecht. Toen ik gisteren dan ook bij de kaaswinkel van Johan in het dorp was, vroeg ik hem of hij wel eens korsten van de Parmezaanse kaas over had. Ik kwam op een meer dan goed moment, want hij wilde de grote Parmezaanse kaas net aansnijden om er kleine stukken vanaf te snijden. ‘Daar laat ik altijd aan een kant de korst zitten, als er aan de andere kant ook een zit, haal ik die weg. Anders wordt het teveel korst’

Ik naar huis met mijn Parmezaanse korst en aan de slag met de bonen. Eerst in de week zetten natuurlijk, maar de volgende dag kon ik het recept maken. Het resultaat was perfect. Door de korst werd de saus wat romiger, maar vooral die heerlijke geur die het gerecht bij het koken verspreidde, beloofde al veel goeds.

 

Bereidingswijze

  1. Week de bonen 10 -12 uur in koud water. Spoel de bonen af en doe ze samen met de hele ui, 2 hele tenen knoflook, de korsten, 3 eetlepels olijfolie en 1,5 theelepel zout in een pan. Giet er water op en zorg dat het water ca. 4 cm boven de bonen staat. Breng aan de kook en laat 1,5 tot 2 uur koken (afhankelijk van de bonen). Kook ze niet tot pap.
  2. Schep de ui, knoflook en korsten uit de pan en verwijder. Proef de bonen met de saus en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
  3. Besmeer beide kanten van het brood met olijfolie, leg onder de grill en rooster beide kanten lichtbruin. Wrijf dan een kant van het brood in met de laatste knoflookteen.
  4. Leg de sneden brood in 4 diepe borden, lepel de bonen en wat vocht op de boterhammen. Laat het brood het vocht opnemen en lepel er dan nog meer bouillon op. Het brood mag zwemmen.
  5. Garneer met wat olijfolie, de gehakte kruiden, peper en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Gedroogde cannellini bonen in bouillon op knoflooktoast

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer