Gebakken Zeebaars met basilicum, knolselderij en gekonfijte tomaten

Door Annelene van Eijndhoven  , , ,

maart 25, 2019

Zeebaars is te herkennen aan 2 gescheiden rugvinnen. Het is een magere vis die makkelijk te bereiden is.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 40 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

3 tomaten

8-10 takjes basilicum

1 theelepel verse tijmblaadjes

Zout, peper

Olijfolie

300 g knolselderij

1 kruimig kokende aardappel

scheutje melk

2 zeebaarsfilets

50 + 20 g boter

Drupje citroensap

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Breng een pan met ruim water aan de kook.

2Kerf de tomaten kruislinks in. Dompel de tomaten kort in het kokende water zodat de velletjes eraf getrokken kunnen worden. Dompel de basilicum kort in het hete water en spoel dan af onder de koude kraan zodat de garing stopt en de basilicum groen blijft. Leg weg op keukenpapier.

3Halveer de tomaten. Bestrooi met zout, peper en tijm en besprenkel met olijfolie. Zet ze in een passende ovenschaal ca. 40 minuten in de oven.

4Schil de knolselderij en de aardappel, snijd ze in stukken. Kook ze in water met een scheut melk en wat zout in 20 minuten gaar.

5Controleer de vis op graatjes en verwijder eventuele schubben. Dep de vis met keukenpapier droog. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel.

6Snijd de basilicum zo fijn mogelijk of pureer met een staafmixer.

7Giet het knolselderijmengsel af en maak er puree van met wat melk en zout en peper.

8Verhit een scheutje olie en 20 gram boter in een koekenpan en bak de vis op de velkant bijna gaar en het velletje krokant. Bak kort de andere kant.

9Smelt de rest van de boter. Breng op smaak met de basilicumpuree, zout, peper en wat citroensap.

10Verdeel het gerecht over (warme) borden.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.