Hoofdgerecht

Gebakken Zeebaars met basilicum, knolselderij en gekonfijte tomaten

Hoofdgerecht

Gebakken Zeebaars met basilicum, knolselderij en gekonfijte tomaten

Zeebaars is te herkennen aan 2 gescheiden rugvinnen. Het is een magere vis die makkelijk te bereiden is.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. Kerf de tomaten kruislinks in. Dompel de tomaten kort in het kokende water zodat de velletjes eraf getrokken kunnen worden. Dompel de basilicum kort in het hete water en spoel dan af onder de koude kraan zodat de garing stopt en de basilicum groen blijft. Leg weg op keukenpapier.
  3. Halveer de tomaten. Bestrooi met zout, peper en tijm en besprenkel met olijfolie. Zet ze in een passende ovenschaal ca. 40 minuten in de oven.
  4. Schil de knolselderij en de aardappel, snijd ze in stukken. Kook ze in water met een scheut melk en wat zout in 20 minuten gaar.
  5. Controleer de vis op graatjes en verwijder eventuele schubben. Dep de vis met keukenpapier droog. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel.
  6. Snijd de basilicum zo fijn mogelijk of pureer met een staafmixer.
  7. Giet het knolselderijmengsel af en maak er puree van met wat melk en zout en peper.
  8. Verhit een scheutje olie en 20 gram boter in een koekenpan en bak de vis op de velkant bijna gaar en het velletje krokant. Bak kort de andere kant.
  9. Smelt de rest van de boter. Breng op smaak met de basilicumpuree, zout, peper en wat citroensap.
  10. Verdeel het gerecht over (warme) borden.

Gebakken Zeebaars met basilicum, knolselderij en gekonfijte tomaten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer