Toetje

Chocolade Pavlova met slagroom en vers fruit

Toetje

Chocolade Pavlova met slagroom en vers fruit

Dit keer een recept om echt de blits te maken in gezelschap. Het recept is van Nigella Lawson, maar ik gebruik het al jaren. Het is een eenvoudig te maken dessert, maar heeft een super uitstraling. Let maar op, zodra je het op tafel zet, vraagt iedereen om het recept.

Zoals je op de foto ziet, zitten er barsten in de meringue. Daar ontkom ik nooit aan, maar wat mij betreft maakt dat het dessert juist spannender. Varieer met fruit en als je niet van chocolade houd, dan laat je de cacao en chocolade gewoon achterwege.

O ja, van de overgebleven eidooiers kun je een heerlijke Crème brûlée met limoen en gember  (van culinaire collega Anneke Ammerlaan) maken.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 180 graden and bedek een bakblik met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten tot satijnen pieken en klop er dan de suiker lepel voor lepel door tot de eiwitten stijf en glanzend zijn.
  3. Strooi er de cacao, balsamico en fijngehakte chocola over en meng alles voorzichtig met een spatel goed door elkaar.
  4. Schep nu de massa in een cirkel (doorsnee ongeveer 23 cm met deze hoeveelheid) of ovaal (afhankelijk van de schaal waarop je de pavlova serveert) op het bakblik.
  5. Zet het bakblik in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 150 graden. Bak de meringue 1 uur tot 1.15 minuten. De buitenkant moet er knapperig uitzien aan de hoeken en droog aan de bovenkant.
  6. Doe de oven uit, open de deur en laat de meringue helemaal afkoelen.
  7. Leg de meringue voorzichtig op een mooie serveerschaal. Klop de slagroom stijf en schep het op de meringue. Verdeel dan het fruit erover.

Chocolade Pavlova met slagroom en vers fruit

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer