Bloemkoolrijst, gebakken met bosui en peper

Door Nelleke van Lindonk  ,   

maart 2, 2018

Nee, je moet niet zoeken in de schappen van de supermarkt naar een nieuwe soort rijst. Althans niet bij de rijst en pasta’s. Bloemkoolrijst maak je gewoon zelf, zoals dit recept met kruiden, maar je kunt er genoeg andere combinaties mee maken; zoals met paddenstoelen, doperwtjes of een sausje.  Het is ongenadig makkelijk en lekker. Geen luchtjes, kinderen vinden het lekker en veel variatie mogelijkheden, wat wil je nog meer.

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

1/2 bloemkoool, verdeelt in roosjes

2 el ongezouten boter of olijfolie

10 bos ui, fijngehakt

1 jalapeno peper

4 el gehakte koriander of platte peterselie

Bereidingswijze

1Rasp de bloemkoolroosjes grof. Dit kan je in de keukenmachine doen met een grove rasp schijf of handmatig grof raspen. Je moet ongeveer 2 halve liter maatbekers overhouden.

2Beleg een bakblik met keukenpapier en schep de geraspte bloemkool daar op. Dek af met papier en druk het eventuele vocht eruit.

3Verwijder de zaadjes van de jalapeno en hak de peper fijn. Verhit de boter in een grote koekenpan op middel vuur. Zodra de boter begint te schuimen voeg je de bosui en de jalapeno toe. Bak ca. 5 minuten, af en toe roerend tot de bosui zacht is.

4Voeg de bloemkool toe, schud even om alles goed te mengen, en dek af met de deksel. Bak 5 tot 7 minuten, zo af en toe schuddend, tot de bloemkool zacht is.

5Roer er tot slot de koriander en wat zout en versgemalen peper door.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.