Bijgerecht

Bloemkoolrijst, gebakken met bosui en peper

Bijgerecht

Bloemkoolrijst, gebakken met bosui en peper

Nee, je moet niet zoeken in de schappen van de supermarkt naar een nieuwe soort rijst. Althans niet bij de rijst en pasta’s. Bloemkoolrijst maak je gewoon zelf, zoals dit recept met kruiden, maar je kunt er genoeg andere combinaties mee maken; zoals met paddenstoelen, doperwtjes of een sausje.  Het is ongenadig makkelijk en lekker. Geen luchtjes, kinderen vinden het lekker en veel variatie mogelijkheden, wat wil je nog meer.

Bereidingswijze

  1. Rasp de bloemkoolroosjes grof. Dit kan je in de keukenmachine doen met een grove rasp schijf of handmatig grof raspen. Je moet ongeveer 2 halve liter maatbekers overhouden.
  2. Beleg een bakblik met keukenpapier en schep de geraspte bloemkool daar op. Dek af met papier en druk het eventuele vocht eruit.
  3. Verwijder de zaadjes van de jalapeno en hak de peper fijn. Verhit de boter in een grote koekenpan op middel vuur. Zodra de boter begint te schuimen voeg je de bosui en de jalapeno toe. Bak ca. 5 minuten, af en toe roerend tot de bosui zacht is.
  4. Voeg de bloemkool toe, schud even om alles goed te mengen, en dek af met de deksel. Bak 5 tot 7 minuten, zo af en toe schuddend, tot de bloemkool zacht is.
  5. Roer er tot slot de koriander en wat zout en versgemalen peper door.

Bloemkoolrijst, gebakken met bosui en peper

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer