Nagerecht

Amandel Panna Cotta met blauwe bessen

Nagerecht

Amandel Panna Cotta met blauwe bessen

 

Zelf plukken. Het eerste goede voornemen voor volgend jaar is er al: iets lekkers van vers geplukt fruit maken. De mogelijkheden tot zelf plukken zijn talrijk: aardbeien, bessen, frambozen of de appels, peren en druiven uit je eigen tuin. Waarom opeens dit vroege voornemen. Ten eerste kwam buurvrouw Renée me verrassen met een potje zelfgemaakt druiven gelei en ik was op reis en heb wilde blauwe bessen geplukt. Wat is de smaak toch anders dan de bessen in de supermarkt, maak ook die prachtige blauwe kleur is een groot feest. Grote beker mee en vooral onder de struiken kijken zei gids Fergus, daar zitten de grootste. *Als je niets hebt ingevroren mag het nu nog met gekocht diepvriesfruit, maar volgend jaar: plukken!

 

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Maal de amandelen in de keukenmachine tot een fijn poeder. Meng dit met de amandelmelk in een pan en breng tegen de kook aan. Laat het vocht nu 10 minuten trekken tot het een roomachtige substantie wordt.
  2. Neem de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en los al roerend op in de warme amandelroom. Roer ook de dadel siroop erdoor en laat de amandelroom afkoelen tot het geleiachtig wordt. Schep het mengsel in 4 kleine vormpjes.
  3. Laat de panna cotta in de koelkast in 1 uur stevig worden. Meng in een kom de blauwe bessen met de azijn en laat ze een uur staan. Meng de jam met het granaatappelsap. Stort de panna cotta op de borden en schep de jam en blauwe bessen erover. Garneer met de basilicumblaadjes.

Amandel Panna Cotta met blauwe bessen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer