Pasta con Asparagi e Salmone

Door Annelene van Eijndhoven  ,   

juli 9, 2018

Het keukentje in de Italiaanse B&B had minimale voorzieningen. Ik had een prachtige bos groene asperges gekocht. In Italië in vele soorten en maten te koop. Ik vroeg Irene (de eigenaresse) om een dunschiller om de onderkant van de asperges wat bij te schillen. No.. No.. zei ze, dat doen we nooit. Ik doe het wel voor, wanneer wil je eten? Con Salmone, zei haar dochter. Volgens de Italiaanse eettraditie doe je dat niet en is pasta een tussen- of voor gerecht, maar als het druk is doen we er ook zalm in en eten we pasta als hoofdgerecht, vertrouwde ze me toe. Vooraf een bordje dungesneden Parmaham, Mortadelle en wat olijfjes. En bij pasta met vis geen Parmezaanse kaas!  

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

300 - 400 gram groene asperges

1 sjalot, gesnipperd

80 - 100 gram gerookte zalm

2 el olijfolie

scheutje (half glaasje) witte wijn

1 dl kookroom of 3 eetlepels crème fraiche

zout, peper

200 – 250 g verse pasta, bv Tagliatelle of 150 g gedroogde

Bereidingswijze

1Was de asperges, snijd aan de onderkant de harde stukjes van 2-3 cm eraf. Snijd de rest van de stengels in flinterdunne plakjes. Bewaar de koppen van 3-4 cm en laat ze heel.

2Snijd de zalm in reepjes.

3Verwarm de olijfolie in een koekenpan of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes ca. 2 minuten.

4Voeg de aspergeplakjes toe en bak 2 minuten mee op laag vuur.

5Blus met wijn. Voeg 1 dl water toe plus de aspergekoppen en laat de groenten ca. 5 minuten zachtjes koken. Proef op gaarheid.

6Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout, giet af.

7Roer kookroom of crème fraîche door de asperges en verwarm kort de zalm mee. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de pasta door de saus en serveer direct.

Tip: voeg fijngesneden kruiden toe bv. Peterselie of salie.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.