Italiaanse pompoentaart met Provolone

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food      ,

november 18, 2016

Het gebeurde me regelmatig dat de bodem van mijn hartige taart niet gaar was. Nu ik de bakplaat in de oven heet laat worden en mijn metalen taartvorm op de hete bakplaat zet, is het deeg altijd gaar.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereidingstijd: 40 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 plakjes bladerdeeg, ontdooid

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

500 g pompoen, in blokjes

1-2 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt

4 eieren

6 el mascarpone

zout en peper

125 g provolone, grof geraspt

rucola

rechthoekige (18 x 18 cm) of ronde bakvorm (ø 24 cm), ingevet

Bereidingswijze

1Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die iets groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en zet in de koelkast.

2Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten, voeg de pompoenblokjes met de rozemarijn en 3 eetlepels water toe en stoof afgedekt in 15 minuten gaar. Laat afkoelen. Verwarm de oven daarin de bakplaat voor op 225 °C.

3Klop in een kom de eieren met de mascarpone en wat zout en veel peper los en roer de geraspte provolone erdoor en afgekoelde pompoen erdoor.

4Schenk de vulling in de taart en bak in 35-40 minuten gaar en bruin.

5Garneer de stukken pompoentaart met een pluk rucola.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.