Toprestaurant Le Sable voelt als warm bad. Le Sable, het toprestaurant van het jonge stel Chiel Sap en Laura van der Velden, staat bij ons in het lijstje van favoriete restaurants. Gelegen in een fraai, historisch pand aan de brink in het Brabantse Zandoerle straalt het restaurant aan de buitenkant al een belofte uit. Binnen wordt die driedubbel waargemaakt. Allereerst is er altijd een warme, persoonlijke ontvangst. De welkomstzin ‘leuk dat u er weer bent’ van gastvrouw Laura van der Velden is natuurlijk goud. Toch vreemd dat je zo’n welkom maar zelden krijgt.
Gelukkig was het een zomerse middag en konden wij op het terras de lunch geserveerd krijgen. Chef Chiel Sap en zijn keukenbrigade zorgden allereerst voor heerlijke amuses van topkwaliteit, zowel qua smaak als prestatie. Het door ons gekozen menu begon met een fraai fris voorjaarsgerecht met de in Zeeland gekweekte Yellow Tail vis. Daarna de opvallende rode, Frans-Spaanse Carabino garnaal geserveerd met watermeloen, venkel, bisque en burrata. Apart daarbij een Irish Mór oester met coquille schuim.
Bij het bekijken van het menu hadden wij wat bedenkingen bij het gerecht ‘Hoen’ maar Chiel Sap zorgde met dit gerecht voor een verrassende smaakexplosie. Het hoofdgerecht waren bereidingen van lam: eerst een lamsboutje, een fraai gegaarde lamsnek en daarna een curry. Wij sloten af met een dessert van yuzu, framboos en rabarber.
Een toplunch in een hele prettige ambiance en laten wij vooral de goede pairing met topwijnen en verrassende andere dranken niet onvermeld laten.
Dus voor wie onder de rook van Eindhoven culinair wilt genieten, ga naar Le Sable!
Het zal niet als een verrassing komen als Michelin Le Sable binnenkort met een ster bekroont.