Blog

Salades van Katie en Giancarlo Caldesi

Een paar weken geleden kreeg in het boek Salades van Katie en Giancarlo Caldesi toegestuurd. Nu zijn er in de afgelopen jaren al heel wat saladeboeken uitgegeven en je zou denken dat er zo langzamerhand wel genoeg van dit soort boeken zijn. Al bladerend door ‘Salades’ moet ik dat vooroordeel toch een beetje bijstellen want

Blog

Salades van Katie en Giancarlo Caldesi

Een paar weken geleden kreeg in het boek Salades van Katie en Giancarlo Caldesi toegestuurd. Nu zijn er in de afgelopen jaren al heel wat saladeboeken uitgegeven en je zou denken dat er zo langzamerhand wel genoeg van dit soort boeken zijn. Al bladerend door ‘Salades’ moet ik dat vooroordeel toch een beetje bijstellen want

Salades van Katie en Giancarlo Caldesi

Een paar weken geleden kreeg in het boek Salades van Katie en Giancarlo Caldesi toegestuurd. Nu zijn er in de afgelopen jaren al heel wat saladeboeken uitgegeven en je zou denken dat er zo langzamerhand wel genoeg van dit soort boeken zijn. Al bladerend door ‘Salades’ moet ik dat vooroordeel toch een beetje bijstellen want de salades in dit boek zijn verrassend veelzijdig. De auteurs zijn om gezondheidsredenen meer salades gaan eten en hebben inspiratie opgedaan in diverse landen verspreid over de hele wereld. Daardoor is het een leuke gevarieerde verzameling recepten geworden.

Als jij een salade maakt, denk je dan op voorhand al na over de textuur? Na het lezen van dit kookboek gelezen kijk je toch met andere ogen naar de ingrediënten die je gebruikt in salades. Zachte smaken gecombineerd met pittige, knapperige ingrediënten toevoegen aan zachte structuren. Laagjes maken en zuren afvlakken met natuurlijke zoete producten zoals (gedroogd) fruit. Deze en nog veel meer tips geven Katie en Giancarlo.

En dan al die verrukkelijke saladerecepten. Van Koreaanse kimchi en een super lekkere salade van zalm, asperges & doperwten met waterkersdressing tot aan een Mexicaanse quinoasalade in een pot en een salade van patatas bravas. Salades met producten uit de zee of uit de moestuin in de hoofdrol. Als bijgerecht en maaltijdsalades al dan niet geserveerd met vis, vlees, granen, pasta of noedels. Uit de mediterrane keuken, Midden-Oosterse klassiekers en diverse fruit en ontbijtsalades. Er is een salade voor elk moment van de dag en ieder dieet te vinden in dit heerlijke boek. En bij elk recept is aangegeven of het glutenvrije, zuivelvrije, vegetarische of veganistische salade is.

Ik ben dol op salades en eet ze nog net niet als ontbijt. Maar met dit boek zou dat zomaar ineens wel het geval kunnen zijn! Voorlopig blijft ‘Salades’ nog even op mijn aanrecht liggen want ik ben nog lang niet ‘uitgekookt’!

Salades van Katie en Giancarlo Caldesi, uitgeverij Fontaine, ISBN: 978 90 5956 725 2, prijs: € 19,95

Auteur

Marijke Sterk

Over de auteur

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *