Tag: zalmfilet recept

Hoofdgerecht - 14 december 2023

Miso zalm

Een klein feestje is dit gerecht altijd voor mij. Zeker met mijn zelfgemaakte miso. Houd er rekening mee dat de zalm 1 tot 2 uur in de koelkast moet marineren. Als je graag Japans kookt, zorg er dan voor dat je deze 4 basis ingrediënten in huis hebt. Ze komen bijna in elk Japans gerecht voor. Dat zijn: mirin (zoete rijstwijn), Japanse sojasaus, sake (Japanse wijn) en rijstazijn (azijn gemaakt van rijst). Vaak heb je maar een eetlepel nodig, je kunt er behoorlijk wat gerechten mee bereiden.  

Lees meer
Vis - 5 augustus 2016

Zalm met dragonsaus

Een stukje zalm, mits goed bereid, serveer ik graag als ik gasten aan tafel heb. ’t Heeft een snelle bereidingstijd en de meeste mensen waarderen de smaak van deze vis. Lekker krokant op de huid gebakken, perfect gegaard en met een saus met verse dragon zet je zonder lang in de keuken te staan een lekker gerecht op tafel. Bereidingstijd: 20 minuten Voor 2 personen

Lees meer