Tag: rucola

lunchgerecht - 7 augustus 2022

Salade met radijs en gebakken citroen

Dit gerecht van sla, kruiden en radijsjes is, met wat knapperig stokbrood, niet alleen een verrassend lunchgerecht, maar ook een mooi begin van de avondmaaltijd. De dressing is aan de ruime kant, maar je kunt hem zeker 2 dagen bewaren. En dat is weer perfect voor de volgende dag over die tomaten die je vast nog wel in huis hebt. Door het blancheren van de citroenschijfjes haal je wat bitterheid weg, niet vergeten dus. O ja, gooi de blaadjes van het bosje radijs niet weg, maar maak er pesto van. Nelleke van Lindonk

Lees meer
Hoofdgerecht - 20 mei 2016

Pizzadeeg met rozemarijn

Pizza’s maken is altijd een feest. Je kunt zelf je toppings bepalen. Iedereen kan zijn eigen pizza rollen. Na het bakken - wat niet lang duurt - snij je de pizza’s in stukken en deel je ze uit. En zo blijft er een stroom van pizzapunten voorbijkomen met verrassende combinaties. En heel belangrijk kinderen vinden het echt super om op deze manier met hun eigen eten bezig te zijn. Ze zijn echt aan het koken, bakken, rollen en bereiden. Zien direct resultaat en krijgen vele complimentjes! Hoe leuk kan het zijn.

Lees meer