Tag: platte peterselie

Hoofdgerecht - 26 juni 2025

Deense Gehaktballetjes en wortelsalade

Dit zijn twee recepten, vandaar dat de ingrediëntenlijst misschien wat lang lijkt. Het zijn echt heel lekkere gehaktballetjes. En behoorlijk makkelijk te maken, de dille en de nootmuskaat geven de balletjes een mooie smaak. Ik moet meteen iets bekennen. Ik heb de saus verdubbeld. Heel lekker om met stokbrood in de saus te dopen. De wortelsalade is ook een topper en prima van tevoren te maken. Zelfs iets beter, dan kan de dressing een beetje vermengen met de wortels. Voor de balletjes geldt hetzelfde, bewaar ze na het bakken afgekoeld in de koelkast en maak de saus de volgende dag. Maar… was je pan niet af. Anders mis je de aanbaksels en die maken de saus altijd lekkerder. Gewoon op het fornuis laten staan.

Lees meer
Salade - 7 augustus 2022

Salade met radijs en gebakken citroen

Dit gerecht van sla, kruiden en radijsjes is, met wat knapperig stokbrood, niet alleen een verrassend lunchgerecht, maar ook een mooi begin van de avondmaaltijd. De dressing is aan de ruime kant, maar je kunt hem zeker 2 dagen bewaren. En dat is weer perfect voor de volgende dag over die tomaten die je vast nog wel in huis hebt. Door het blancheren van de citroenschijfjes haal je wat bitterheid weg, niet vergeten dus. O ja, gooi de blaadjes van het bosje radijs niet weg, maar maak er pesto van. Nelleke van Lindonk

Lees meer
27 mei 2016

Paddenstoelen carpaccio

Het ideale voorgerecht voor vegetariërs en niet vegetariërs, gewoon omdat het lekker is en simpel te maken. Gebruik verse kruiden die je in huis hebt, maak het jezelf niet al te moeilijk als je bijvoorbeeld alleen maar bieslook kunt gebruiken. Ook dat smaakt heerlijk.

Lees meer