Tag: maaltijdsoep

Maaltijdsoep - 5 april 2022

Vietnamese noedelsoep met spitskool en entrecote

In deze Vietnamese noedelsoep met spitskool en entrecote worden lekker veel groenten verwerkt. Gebruik een of ga voor snel en gebruik bouillontabletten. Als je de groenten van te voren snijdt en tot gebruik bewaart in de koelkast dan heb je er 's avonds bijna geen werk aan. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ± 30 minuten + 1 uur bevriezen

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 maart 2016

Miesoep met judasoren

In deze soep zijn verse judasoren verwerkt. De Echte judasoor groeit op levend en dood hout van voornamelijk loofbomen. Hier vind ik ze meestal op dood vlierhout. In Azië zijn ze dol op boomoren. Deze paddenstoel is familie van de wat grotere in ons land voorkomende judasoor en worden ook wel muizenoortjes of wolkenoren of boomoortjes genoemd. Boomoren voelen rubberachtig aan en zijn afhankelijk van het soort licht- tot donkerbruin van kleur. De Aziatische soort is hier alleen gedroogd te koop en moeten 20 minuten geweekt worden in koud water. Harde stugge stukjes worden weggesneden en de paddenstoelen worden veelal in reepjes gesneden verwerkt. Deze paddenstoel wordt niet gebruikt voor de smaak maar voor de textuur. De knapperige bite voegt echt iets toe aan soep en roerbakgerechten en is zeker het proberen waard. Voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Lees meer