Tag: jam

Broodmaaltijd - 11 mei 2020

Rabarber-aardbeienjam met gember

In het voorjaar als de eerste rabarber weer omhoog komt heb ik er nog meer zin in dan in de  zomermaanden. Elke dag taart eten is ook zo wat dus een jam er mee maken is heel fijn. Je kunt de jam ook heel goed door de yoghurt roeren voor een snel doordeweeks nagerecht, bij het ontbijt door de muesli of een lekker laagje op de cake van de slagroomtaart.

Lees meer
Brunch - 2 januari 2017

Marmelade

Een goed begin van het nieuwe jaar: het aanvullen van de voorraad.  Jarenlang maakte ik marmelade voor een Bed & Breakfast bij Maastricht en de Engelse eigenaar daarvan, maar die zijn verhuisd. De bittere Sevilla-sinaasappel waar Marmelade van gemaakt wordt is slechts enkele weken tot 2 maanden in ons land te koop. Italië is de grootste producent en die verkoopt bijna alles aan Engeland. Ik kocht ze net na kerst in een natuurvoedingswinkel (Estafette). Marmelade is lekker op geroosterd brood, met kaas, bij of in gebak: cake, scones, pannenkoekjes, in desserts  of door jus bij kip of varkensvlees. Voorbereidingstijd: ca. 2 uur Bereidingstijd: ca. 3 uur  

Lees meer