Tag: jam

Brunch - 2 januari 2025

Tijd voor marmelade

  De bittere (Sevilla) sinaasappels om marmelade te maken zijn maar kort te koop. Circa 2 maanden: van eind december tot in februari. Mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Vraag naar deze speciale bittere sinaasappels bij uw groenteleverancier. Ik kocht ze bij natuurvoedingswinkel Odin. Klein verschil met recept: ik voegde fijngeraspte citroenschil van 2 biologische citroenen toe met het citroensap. Veel succes!   Marmelade is lekker op geroosterd brood, met kaas, bij of in gebak: cake, scones, pannenkoekjes, in desserts of door jus bij kip of varkensvlees. Voorbereidingstijd: ca. 2 uur Bereidingstijd: ca. 3 uur  

Lees meer
Broodmaaltijd - 11 mei 2020

Rabarber-aardbeienjam met gember

In het voorjaar als de eerste rabarber weer omhoog komt heb ik er nog meer zin in dan in de  zomermaanden. Elke dag taart eten is ook zo wat dus een jam er mee maken is heel fijn. Je kunt de jam ook heel goed door de yoghurt roeren voor een snel doordeweeks nagerecht, bij het ontbijt door de muesli of een lekker laagje op de cake van de slagroomtaart.

Lees meer