Zomerse kipsandwiches met humus en paprika

Zomerse kipsandwiches met humus en paprika

Superlekkere, supermakkelijke sandwiches voor een mooie zomeravond of een heerlijke picknick.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en rooster de stukken paprika’s op de bakplaat in ca. 25 minuten gaar of rooster ze op de barbecue. Verwarm het stokbrood bij de paprika’s in de oven af.
  2. Bestrooi de kipfilet reepjes met zout en het pikante paprikapoeder en bak ze in de olijfolie in enkele minuten lichtbruin.
  3. Snijd het stokbrood in de lengte open en bestrijk royaal met humus. Leg de paprika erop, dan de kip en tenslotte de slamix.
  4. Leg de bovenste helft van het brood erop en snijd het stokbrood in 4 stukken.
  5. Wikkel de stukken brood eventueel in een servetje, zodat het makkelijker eet.

Serveer er een heerlijk glas gekoelde shiraz rosé bij. Met zijn stevige smaak past hij perfect bij de mediterrane smaken van de sandwich.

Zomerse kipsandwiches met humus en paprika

  • Type bereiding: Oven
  • Voorbereidingstijd: 15min
  • Bereidingstijd: 30min
  • Aantal personen: 4
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer