Nagerecht

Zoete taart van snijbiet

Nagerecht

Zoete taart van snijbiet

Per seizoen koop ik 8 plantjes snijbiet en dat is meer dan genoeg voor een hele zomer. Soms groeien de bladeren zo snel weer aan dat ik veel te veel heb voor een maaltje voot twee. Eigenlijk is dat een beetje feest, want dan maak ik er een zoete taart van, volgens een klassiek recept uit de Provence. Die is meer dan het proberen waard.

Bereidingswijze

  1. Week de rozijnen 10 minuten in heet water. Verwijder de grove stelen van de snijbiet (en bewaar deze voor een stoofgerecht). Snijd de bladeren in reepjes. Rooster 50 g van de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en schep de snijbiet erdoor. Voeg wat zout en de rozijnen toe en stoof de groente op een laag vuur in 5 minuten beetgaar. Breng pittig op smaak met peper. Laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  4. Klop de eieren met de melk, de bloem, de poedersuiker en wat zout tot een glad beslag. Schep de gestoofde snijbiet en de geroosterde pijnboompitten door het beslag. Schep het mengsel in de taartvorm en strooi de ongeroosterde pijnboompitten erover.
  5. Bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Serveer de taart als dessert na een barbecue bijvoorbeeld, met een glaasje zoete witte wijn.

Zoete taart van snijbiet

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer