Met dit voorjaarsstamppotje snijbonen-prei met komijnekaas zet je snel het voorjaar op tafel. Gewoon simpel en lekker genieten.
Bereidingswijze
- Kook in een ruim pan de aardappelen met de gepelde tenen knoflook in ca. 20 minuten gaar. Verhit intussen in een kleine braadpan de olie en fruit de prei en sjalot hierin 3 minuten. Voeg de snijbonen en 3 eetlepels water toe en stoof de groenten afgedekt in ca. 10 minuten gaar.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Giet de aardappels af, voeg de melk toe, breng aan de kook en stamp de aardappels met de knoflook tot puree. Schep de puree en de stukjes komijnekaas door de gare groenten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de plakken komijnekaas erop en laat de kaas snel onder de grill smelten, maar zeker niet kleuren.
Je kunt dit gerecht natuurlijk ook in gewone pannen bereiden, de stamppot vervolgens overdoen in een ovenschaal en dan de plakken kaas erop leggen.