Hoofdgerecht

Socca, een gerecht om je eigen fantasie op los te laten

Hoofdgerecht

Socca, een gerecht om je eigen fantasie op los te laten

Bereidingswijze

  1. Klop het meel en 60 ml water door elkaar en laat minimaal 15 minuten staan. Klop er dan 2 eieren en de specerijen of kruiden door. Voeg tot slot nog zout en peper toe.
  2. Meng in een kommetje de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, honing, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper door elkaar.
  3. Bak de knoflook en gember in een (gietijzeren) koekenpan (mijn favoriete pan). Voeg de groentes toe die je wilt gebruiken. Er ligt vast nog wel iets in je koelkast dat je kunt gebruiken. Bak alles omscheppend in ca. 5 minuten knapperig. Houd het groentemengsel warm en veeg de pan even schoon.
  4. Verhit nu 1 eetlepel olijfolie in de (gietijzeren) pan. Giet het beslag erin, verdeel goed over de bodem, maar laat het verder met rust. Bak in ca. 3 minuten aan de onderkant bruin. Keer de Socca (voorzichtig dat hij niet breekt) en laat de andere kant ook in ca. 3 minuten bruin worden.
  5. Je kunt de Socca uit de pan eten, maar natuurlijk ook op een bord laten glijden. Schep de groentes en yoghurtsaus op de Socca en garneer met de sesamzaadjes.

Socca, een gerecht om je eigen fantasie op los te laten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer