Hoofdgerecht

Salade Vosgiene met spekjes, croutons (met gerookte eendenborst)

Hoofdgerecht

Salade Vosgiene met spekjes, croutons (met gerookte eendenborst)

In alle delen van Frankrijk hebben ze wel een recept voor een salade met spekjes, ei, aardappels en/of croutons al of niet met gerookte eendenborst en andere lekkernijen. Bij mij in de Vogezen noemen ze die, (hoe kan het ook anders?) salade Vosgiene. Ze geven hem vaak met aardappels, vaak ook zonder. Zelf vind ik het fijn om er in de schil gekookte aardappels bij te geven want daarmee wordt het in plaats van een voorgerecht echt meer een hoofdgerecht. De dressing maak ik net als mijn buren hier warm in de pan waarin de spekjes zijn uitgebakken… verrukkelijk! Ook vind ik het extra lekker om gerookte eendenborst toe te voegen… Dan mag het natuurlijk geen salade Vosgiene meer heten, maar het is wél lekker!

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard. Onder de koude kraan laten schrikken, pellen en in partjes snijden.
  2. Trek de slabladeren los en scheur eventueel in stukken. Was en droog de sla. Pel, halveer en snijd het sjalotje in reepjes. Hak de peterselie grof. Snijd het brood in stukjes.
  3. Bak de stukjes brood in een scheut olie goud bruin. Laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Verdeel de sla, sjalotje, 3/4 van de peterselie, de plakjes eendenborst en partjes ei over 4 borden.
  4. Bak de spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit. Schep over de salade.
  5. Doe de azijn, mosterd, 8 el olie en suiker, peper & zout naar smaak in de pan van de spekjes en breng al roerende tegen de kook aan. Schep de warme dressing over de salade. Serveer direct, bij voorbeeld met warme in de schil gekookte aardappelen. ® José van Mil

Salade Vosgiene met spekjes, croutons (met gerookte eendenborst)

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer