Tussendoortje

Portugese roomtaartjes

Tussendoortje

Portugese roomtaartjes

Dit recept kwam ik tegen in het boek BAKKEN MET HAVER van Natascha van der Stelt, waarin ze heerlijke bakrecepten geeft zonder tarwe en suiker te gebruiken (zie ook de recensie op deze site). Een aanrader voor mensen die net als Natascha deze producten niet goed verdragen. Deze lekkere Portugese roomtaartjes brengen herinneringen bij mij boven aan fijne vakanties in het zuiden! Vanillepoeder geeft de romige vulling ook zonder suiker een lichtzoete smaak. Je kunt de vulling naar wens wat meer smaak geven met wat kaneel of geraspte sinaasappelschil.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een muffinbakblik met 12 holtes in.
  2. Strooi het havermeel met een snuf zout in een kom. Meng in een kleine kom amandelolie, ei en melk. Schenk dit bij het havermeel. Roer alles om en laat het een paar minuten staan. Kneed het geheel goed door tot het een soepel deeg is. Voeg als het deeg te plakkerig is 1 eetlepel havermeel toe.
  3. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Maak een bolletje plat en duw het deeg met je vingers uit tot een cirkel. Leg het ronde deeglapje in een holte van het bakblik, zó dat het een bakje wordt. Doe hetzelfde met de andere 11 bolletjes.
  4. Bak de bakjes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Haal de bakvorm uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C en laat de oven openstaan tot die is afgekoeld tot deze temperatuur.
  5. Maak de vulling. Klop de eidooiers, slagroom en vanillepoeder tot een lichtgele, homogene massa. Vul de bakjes met het ei-roommengsel tot de rand van ieder bakje.
  6. Bak de roomtaartjes ongeveer 45 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

Portugese roomtaartjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer