pizzoccheri – winterse boekweitpasta met groene kool en zoete aardappel

pizzoccheri – winterse boekweitpasta met groene kool en zoete aardappel

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de kool en zoete aardappel toe en kook ze 4 minuten. Voeg dan de boekweitpasta toe en kook alles in 4 minuten beetgaar.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en salie 2-3 minuten op zacht vuur tot het lekker gaat ruiken en de knoflook glazig is.
  3. Laat de groenten en pasta heel even in een vergiet uitlekken. Schep de helft van de groenten en pasta in warme diepe borden, verdeel de helft van de blokjes kaas erover en schep er de helft van de olijfolie met knoflook en salie erover. Verdeel hierover weer een laag van groenten met pasta, kaasblokjes en olijfolie met knoflook en salie.
  4. Laat het gerecht heel even staan en schep het dan in de borden om, zodat de kaas mooie draden trekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en serveer direct.

Dit recept komt uit het boek Lekker Havermout! Quinoa! en meer… (www.lekkerlangjong.nl)
Foto: Fotostudio Arjan Smalen

pizzoccheri – winterse boekweitpasta met groene kool en zoete aardappel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer