Barbecue

Peruaanse aardappelsalade

Barbecue

Peruaanse aardappelsalade

In Peru, het land van de vele aardappelsoorten, gebruiken ze voor deze salade een gele aardappel: de Papa Amarillo. Deze aardappel hebben we niet in ons land. Gebruik een vastkokende soort die weinig vocht bevat. De Peruaanse die mij het recept gaf gebruikt aardappels met een rode schil. De aardappelsalade wordt opgerold met een vulling van kip of tonijn met kruiden. Verder is limoen essentieel.

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappels en kook ze in water met zout en ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen. Stamp de aardappels fijn. Roer er boter, zout, peper en limoen naar smaak door. Laat de puree afkoelen (ca. 1 uur).
  2. Laat intussen de tonijn uitlekken en leg stukjes tonijn in een kom. Meng met mayonaise en limoensap. Voeg uisnippers, kruiden en zout en peper toe. Dek af tot gebruik.
  3. Leg een vel folie op een snijplank of dienblad van ca. 40 cm lang.
  4. Bestrijk met hulp van een spatel of lepel met een laag aardappel. Bestrijk deze laag met tonijnvulling. Rol op met behulp van de folie. (net zoals je sushi maakt met een matje).
  5. Laat opstijven in de koelkast.
  6. Leg de aardappelsalade op een schaal. Bestrijk dun met mayonaise. Garneer met verkruimeld ei en paprika en aan de zijkanten met ijsbergsla.

Tip:
Gebruik gare kip als vulling.
Leg (halve) ijsbergslabladeren rond de salade en schep de salade hierin.
Lekker bij gerechten van de grill of barbecue.

Peruaanse aardappelsalade

Ingredi├źnten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer