Kleine Italiaanse roompuddinkjes die met elk beschikbaar of gewenst soort fruit kunnen worden geserveerd. Ook met een combinatie van vruchten. Wel vers natuurlijk.
Bereidingswijze
- Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng de room met het vanillestokje en de suiker in een kleine pan met dikke bodem aan de kook. Laat de room 10 minuten op het laagste vuur trekken.
- Week de gelatineblaadjes in ruim koud water (3-5 minuten) tot de blaadjes zacht zijn.
- Spoel 5 – 6 kleine puddingvormpjes of espressokopjes om met koud water.
- Neem de room van het vuur. Schraap met een mesje de vanille uit de peul en roer door de room. Knijp de gelatine goed uit en los op in de room. Verdeel de room over de vormpjes en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Pureer een deel van het fruit tot een sausje. Laat dit puur, of voeg wat poedersuiker toe en/of enkele druppels limoensap.
- Houd de vormpjes kort in heet water (niet onderdompelen) en stort elk puddinkje op een bordje. Garneer met fruit, wat saus en een toefje munt of citroenmelisse.