Nagerecht

Warme wentelteefjes van Friese krentenmik

Nagerecht

Warme wentelteefjes van Friese krentenmik

Wentelteefjes maak je lekker van een restje oud brood, suikerbrood of Friese krentenmik. Het is ook typisch zo’n gerecht dat je maakt voor je kinderen in het weekend voor ontbijt of op de woensdagmiddag. Wentelteefjes hebben iets feestelijks en zijn een goede manier om restjes te verwerken. En als kinderen lastige melk drinkers zijn dan krijgen ze zo ook nog iets melk binnen. Met ahornsiroop, honing of kaneelsuiker gaan deze warme wentelteefjes er in als koek.

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los met melk, kaneel en rietsuiker.
  2. Wentel de sneetjes brood door de melk.
  3. Verhit de boter in een koekenpan. Leg de wentelteefjes in de hete boter en bak 2 minuten aan beide kanten goudbruin.
  4. Schep om met een spatel en bak de andere kant.
  5. Schep de wentelteefjes op bord en eet ze warm. Lekker met extra kaneelsuiker.

Tip; je kunt ook hartige wentelteefjes van oud brood maken. Voeg dan geen gemalen kaneel toe. Rasp wat Parmezaanse kaas en klop dat met de melk en het ei los. Wentel de broodjes door de melk en maak zo een heerlijk hartig wentelteefje.

Warme wentelteefjes van Friese krentenmik

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer