Hoofdgerecht

Meiknolletjes met bospeen en kabeljauwhaasje met citroen

Hoofdgerecht

Meiknolletjes met bospeen en kabeljauwhaasje met citroen

Meiknolletjes, witte of wit-roze knolletjes worden ook meiraapjes genoemd. Ze zijn verwant aan koolraap. Van allebei wordt het loof als raapsteeltjes verkocht.

Bereidingswijze

  1. Schil de meiknolletjes, halveer kleine of snijd ze in partjes. Verwijder loof van de wortels en schrap of schil ze. Kook de knolletjes en de wortels afzonderlijk of samen in kokend water met zout in 15 – 20 minuten gaar.
  2. Dep de vis droog, druppel er citroensap en strooi er zout en peper over. Verhit de olie met de helft van de boter in een koekenpan en bak de vis in 8 – 10 minuten (afhankelijk van de dikte van het stuk) gaar.
  3. Giet de groenten af en schud ze om met boter, een snuf suiker, 1 el citroensap, peterselie en zout en peper. Serveer met de vis en schijfjes citroen. Lekker met nieuwe aardappeltjes of linzen.

Meiknolletjes met bospeen en kabeljauwhaasje met citroen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer