Knapperige kaneelkoeken

Knapperige kaneelkoeken

Filodeeg lijkt lastig om mee te werken maar is juist heel makkelijk in het gebruik. Je moet alleen even uitkijken dat het niet uitdroogt. Laat velletjes die je nog niet gebruikt daarom op elkaar liggen en dek ze af met een doek.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter (bijv. in een kommetje de magnetron).
  3. Knip de vellen deeg doormidden. Leg er 2 op een bakplaat. Bestrijk deze met boter. Bestrooi met een beetje vanillesuiker en kaneel. Leg de andere vellen deeg erop, bestrijk ze met de rest van de boter. Verkreukel ze een beetje en bestrooi met de rest van de suiker.
  4. Bak de koeken in enkele minuten bruin en knapperig: houdt het goed in de gaten want het kan heel snel gaan. Breek ze in stukken en strooi er eventueel nog een beetje kaneel over. ®José van Mil

Tip
Filodeeg kan worden bestreken met wat gesmolten boter of olie en met hartige of zoete ingrediënten worden bestrooid of belegd. Vervolgens kunnen ze worden dichtgevouwen om een vulling heen of eenvoudig op elkaar gelegd zoals bij de kaneelkoekjes hieronder. Ze hoeven dan alleen maar worden gebakken tot ze krokant zijn. Dat gaat trouwens lekker snel!
®José van Mil

Knapperige kaneelkoeken

Ingrediënten
  • 2 stuks

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer