Kerriewortelrisotto met gebakken kabeljauw

Kerriewortelrisotto met gebakken kabeljauw

Risotto wordt bij mij altijd anders dan ik van tevoren bedenk. De wortelen voor bij de vis kwamen grof geraspt met wat kerrie in de pan met risotto terecht. Samen met gebakken kabeljauw echt een verrukkelijke combinatie. Heerlijk met een mooi groene salade erbij.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en wortel al omscheppend zachtjes glazig. Strooi er 2-3 theelepels kerriepoeder over en schep de rijst erdoor. Bak al roerend tot de rijstkorrels glanzen.
  2. Schenk er 300 ml bouillon bij en kook de rijst in 18-20 minuten zachtjes beetgaar. Roer regelmatig en schenk er steeds als het mengsel droger wordt weer een scheut bouillon bij. De risotto is goed als het mengsel lekker smeuïg en licht vloeibaar is en de rijstkorrels nog beet hebben.
  3. Wrijf intussen de kabeljauw in met zout en kerriepoeder en wentel ze door de bloem. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de stukken kabeljauw in 6-8 minuten mooi bruin en net gaar.
  4. Schep een bergje risotto in warme diepe borden en leg de kabeljauw erop. Lekker met een groene salade van rucola.

Kerriewortelrisotto met gebakken kabeljauw

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer