Groentesoep

Groentesoep

Aan het eind van de week verwerken we overgebleven groenten in een heerlijke soep. Kijk dus in uw koelkast. Eet er brood bij met hummus of makreelsalade voor een makkelijke maaltijd.

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes met de ui, de bleekselderij en de wortel 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Voeg aardappel, rozemarijn en laurierblad toe. Laat de soep ca. 20 minuten zacht koken.
  4. Kook de kool en de prei de laatste 10 minuten mee.
  5. Roer tenslotte de bonen door de soep en breng de soep met zout en peper op smaak.
  6. Overgebleven groene kruiden mogen ook in de soep.

Vegetariërs laten uiteraard het spek weg.

Groentesoep

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer