Hoofdgerecht

Geroosterde lamskoteletjes met zuringsaus

Hoofdgerecht

Geroosterde lamskoteletjes met zuringsaus

Bereidingswijze

  1. Wrijf de lamskoteletjes in met zout, versgemalen zwarte peper, sherry-azijn en totaal 2 eetlepels olijfolie. Laat de lamskoteletjes zo op kamertemperatuur komen.
  2. Spoel de zuringblaadjes in een vergiet onder koud stromend water af om het zand te verwijderen. Laat goed uitlekken.
  3. Verwarm een grillpan of een koekenpan zonder olie tot deze gloeiend heet is en rooster de lamskoteletjes in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als het vlees vanzelf van de ribbels los laat. De koteletjes mogen van binnen rosé of zelfs nog wat rood zijn. Leg de koteletjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Verwarm tijdens het roosteren van de lamskoteletjes 1 eetlepel olijfolie in een niet te grote pan en fruit de knoflook en het sjalotje zachtjes glazig. Schep de zuring er hand voor hand door en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Roer de honing en slagroom erdoor en laat de zuring nog heel even zachtjes pruttelen.
  5. Pureer de zuring met slagroom met de staafmixer tot een fijne, lichtgebonden saus. Of schenk alles in de blender en pureer het tot een saus. Warm de saus in de pan nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de boter er in klontjes door.
  6. Leg de lamskoteletjes op warme borden en schep de saus erover. Lekker met spaghetti van snijbonen of courgette.

Geroosterde lamskoteletjes met zuringsaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer