Frisse Couscoussalade met munt en feta

Door Annelene van Eijndhoven

september 7, 2016

Op het jaarlijkse straatfeest stonden dit jaar 5 verschillende couscoussalades. Erg populair en jong en oud at het. Geen pastasalades echter zoals andere jaren.

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 6-8

Ingredi├źnten

400 g couscous

scheut olijfolie

Zout, peper,

2 tl ras- el- hanout

Sap van 2 citroenen

1 komkommer

2-3 tomaten, in blokjes

┬Ż bakje kerstomaatjes

2 el fijngeknipte bieslook

Munt, naar smaak

100 g olijven

200 g fetakaas, in blokjes

Bereidingswijze

1Maak de couscous met heet water, een scheut olijfolie en wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat enkele minuten wellen en roer los met een vork. Doe dit regelmatig en laat de couscous afkoelen. Voeg citroensap en ras-el-hanout toe.

2Snijd intussen de komkommer en de tomaten in blokjes. Halveer de tomaatjes. Knip of snijd de kruiden fijn.

3Meng alle groenten, kruiden, feta en olijven door de afgekoelde couscous. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gegrilde lamsworstjes.

Tip: voeg munt pas op het laatst toe, die wordt snel bruin.

Vervang ras-el-hanout door kerriepoeder of wat gemalen komijn en koriander.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.