Bloemkoolsoep met walnoten-komijnpesto
Bloemkoolsoep met walnoten-komijnpesto

Bloemkoolsoep met walnoten-komijnpesto

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken      

oktober 8, 2018

Deze bloemkoolsoep met walnoten-komijnpesto is eenvoudig te maken en ziet er door de presentatie extra feestelijk uit. Omdat het bij ons op het ogenblik walnoten regent maakte ik er een walnoten-komijnpesto bij. Die combineerde bijzonder goed met de licht pittige smaak van de bloemkoolsoep. Zo'n walnotenpesto is echt een aanrader want niet alleen in de soep smaakt deze pesto erg lekker hij is ook heerlijk op een sneetje brood met een plak rauwe ham of kaas.

Een heerlijk soepje voor door de weeks of in het weekend. Door de toppings er apart bij te serveren krijgt de soep een feestelijk tintje. En met wat lekker knapperig brood erbij zet je een lekkere maaltijd op tafel.

Soep voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 30 minuten

Ingrediënten

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gesnipperd

300 g kruimige aardappelen, geschil en in blokjes

1 bloemkool, ± 650 g, in kleine roosjes

1 el curry madras poeder

1 tl kurkuma

1 l groentebouillon (eventueel van tabletten)

Voor de topping:

125 g magere spekreepjes

4 el walnotenpesto

2 el gepelde walnoten, in stukjes gebroken

½ tl komijnzaadjes, geroosterd

3 el platte peterselie of koriander

extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze

1Verwarm de olijfolie in een ruime soeppan. Fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur glazig.

2Voeg de aardappelen, de bloemkool, het currypoeder en de kurkuma toe en bak 3 minuten mee.

3Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep 15 minuten op een laag vuur.

4Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Maak de walnotenpesto (zie tip).

5Pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in kommen en verdeel naar wens topping van walnotenpesto, spekjes, komijnzaad, gebroken walnoten en peterselie of koriander erover.

Tip
Walnoten-komijnpesto
Hak intussen 40 g geroosterde walnoten met 40 g in stukjes gesneden belegen komijnekaas, 1 gepeld teentje knoflook, 15 g grof gesneden platte peterselie (steeltjes en blad) in een keukenmachine grof. Voeg 50 ml olijfolie toe en hak tot een grove pesto. Breng de pesto op smaak met versgemalen peper. Bewaar de pesto in een schone goed afsluitbaar potje in de koelkast.

Variatietip
Liever geen vlees? Laat de spekjes dan achterwege of vervang ze door wat verkruimelde en knapperig gebakken bloemkool.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.