Vis

Aardappelsalade met gerookte vis en dille

Vis

Aardappelsalade met gerookte vis en dille

Elk jaar hebben wij een straatfeest waarvoor iedereen gerechten maakt. Er zitten altijd een of meerdere aardappelsalades bij. Deze is feestelijk met gerookte vis.

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappels, snijd ze in gelijke kleine blokjes. Kook de aardappels met wat zout in ca. 7 min. Gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en enigszins afkoelen. Je kunt de aardappels ook even met koud water afspoelen.
  2. Roer een sausje van mayonaise, yoghurt en zout en peper.
  3. Kook de eieren in 8 min. hard, spoel ze af met koud water en pel ze. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes, besprenkel ze met citroensap.
  4. Meng in een schaal de aardappels, de appel, het sausje, de dille en stukjes forel. Breng met zout en peper op smaak. Garneer de salade met gerookte zalmfilet en ei.

Tip: bestrooi de eiparten met sumac of paprikapoeder.

Aardappelsalade met gerookte vis en dille

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer