Keukengerei- Zesteur

  Posted on   by   Geen reacties

Als smaakmaker in zoete en hartige gerechten gebruik ik graag de schil van citrusvruchten. Om snel en eenvoudig fijne reepjes schil te trekken gebruik ik een zesteur. Een zesteur is eigenlijk een soort horizontaal mesje, met – als het een goede is – “scherpe” ronde gaten, die er in een keurig rijtje naast elkaar in zijn aangebracht. De scherpe “gaten” van de zesteur worden tegen de schil van de vrucht gedrukt en met vrij veel kracht naar beneden getrokken, zodat sliertjes schil loskomen. Deze sliertjes gaan dus door allerlei gerechten, om mee te garen (roerbak, stoofschotels, gebak etc.) of rauw (door salades en toetjes bijvoorbeeld) en zijn ook leuk en smakelijk als garnering.
®José van Mil

 


Author: José van Mil - Pepper & Salt

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *