Blog

De allerfijnste raspen

Als mij gevraagd wordt naar mijn favoriete keukenhulpje dan roep ik meestal volmondig mijn Microplane raspen. Ik vind dit echt de allerfijnste raspen die te koop zijn! Deze raspen van worden gemaakt van roestvrij staal en met een laser. Ze worden niet alleen uitgesneden maar ook nog eens geëtst. Hierdoor worden het als het ware

Blog

De allerfijnste raspen

Als mij gevraagd wordt naar mijn favoriete keukenhulpje dan roep ik meestal volmondig mijn Microplane raspen. Ik vind dit echt de allerfijnste raspen die te koop zijn! Deze raspen van worden gemaakt van roestvrij staal en met een laser. Ze worden niet alleen uitgesneden maar ook nog eens geëtst. Hierdoor worden het als het ware

De allerfijnste raspen

Als mij gevraagd wordt naar mijn favoriete keukenhulpje dan roep ik meestal volmondig mijn Microplane raspen. Ik vind dit echt de allerfijnste raspen die te koop zijn!

Deze raspen van worden gemaakt van roestvrij staal en met een laser. Ze worden niet alleen uitgesneden maar ook nog eens geëtst. Hierdoor worden het als het ware allemaal kleine vlijmscherpe mesjes. Door deze techniek blijven de raspen ook nog eens heel lang superscherp. Onlangs heb ik bijvoorbeeld na 15 jaar intensief gebruik een nieuwe fijne rasp gekocht!

Ze zijn in diverse soorten en maten te koop. Voor het raspen en schaven van allerlei verschillende soorten ingrediënten van zachte citrusschil tot aan harde Parmezaanse kaas.

Alle raspen zijn voorzien van een stevige greep en de brede raspen hebben ook nog eens een antislipuiteinde en een beschermkapje.

Er zijn ook speciale lange smalle raspen voor het raspen van citrusschil. Maar als je een brede fijne rasp aanschaft kun je daar ook prima de citrusschilletjes mee raspen en ook nog eens andere ingrediënten superfijn op raspen.

Inmiddels maken ook merken als Cuisipro en Wüsthof dit soort raspen maar voor mij blijft er toch een merk de beste en dat is Microplane!

Auteur

Marijke Sterk

Over de auteur

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *