Dragonazijn zelf maken een aanrader!

  Posted on   by   Geen reacties

Misschien komt het door deze geweldige zomer of misschien voelt de dragon, die ik dit voorjaar in mijn pas aangelegde ‘eetbare’ tuin plantte,  zich gewoon enorm thuis op zijn zonnige plekje. In nog geen drie maanden tijd groeide het ieniemienie plantje uit tot een enorme bijna woekerende struik, waar niet tegenop te eten valt. Dragon doet het goed in gerechten met kip, kalfsvlees en ook varkensvlees en is vooral ook heel lekker in gerechten met veel tomaat en in zomerse sausjes. Eindelijk had ik nu ook eens genoeg verse dragon voor zelfgemaakte dragonazijn. In Frankrijk staat dragonazijn gewoon in de supermarkt, hier zie je deze geurige azijn maar zelden. Een echte aanrader voor lekkere salades! Dus heb je ook een flinke struik dragon in de tuin, grijp dan nu je kans.

Koop één of meer flessen mooie witte wijnazijn. Zet de nog niet geopende fles(en) een tijdje in een emmer met water om het etiket eraf te weken en maak ze aan de buitenkant schoon. Snijd intussen per fles een flinke tak dragon van de struik, spoel deze onder koud stromend water en sla het vocht er weer af. Gebruik alleen de dunne takjes dragon, pluk deze zo nodig van dikkere, houtachtige takken. Open de fles(sen) en schenk een beetje azijn uit de fles(sen) in een maatbeker. Duw in elke fles een bos dragontakjes en duw de takjes met de steel van een lepel verder naar beneden duwen. Schenk er weer zoveel azijn bij dat de fles(sen) helemaal vol zijn en sluit de fles(sen) weer af. Nu komt het moeilijkste: geef de dragon zeker 1-2 maanden de tijd om zijn geurige smaak aan de azijn af te geven. Dat mag in het donker, maar dat is niet echt nodig. Heerlijk om zelf te gebruiken, maar ook superleuk en zeer betaalbaar als cadeautje!


Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *