Salades van Katie en Giancarlo Caldesi

  Posted on   by   Geen reacties

Salades van Katie en Giancarlo Caldesi

Een paar weken geleden kreeg in het boek Salades van Katie en Giancarlo Caldesi toegestuurd. Nu zijn er in de afgelopen jaren al heel wat saladeboeken uitgegeven en je zou denken dat er zo langzamerhand wel genoeg van dit soort boeken zijn. Al bladerend door ‘Salades’ moet ik dat vooroordeel toch een beetje bijstellen want de salades in dit boek zijn verrassend veelzijdig. De auteurs zijn om gezondheidsredenen meer salades gaan eten en hebben inspiratie opgedaan in diverse landen verspreid over de hele wereld. Daardoor is het een leuke gevarieerde verzameling recepten geworden.

Als jij een salade maakt, denk je dan op voorhand al na over de textuur? Na het lezen van dit kookboek gelezen kijk je toch met andere ogen naar de ingrediënten die je gebruikt in salades. Zachte smaken gecombineerd met pittige, knapperige ingrediënten toevoegen aan zachte structuren. Laagjes maken en zuren afvlakken met natuurlijke zoete producten zoals (gedroogd) fruit. Deze en nog veel meer tips geven Katie en Giancarlo.

En dan al die verrukkelijke saladerecepten. Van Koreaanse kimchi en een super lekkere salade van zalm, asperges & doperwten met waterkersdressing tot aan een Mexicaanse quinoasalade in een pot en een salade van patatas bravas. Salades met producten uit de zee of uit de moestuin in de hoofdrol. Als bijgerecht en maaltijdsalades al dan niet geserveerd met vis, vlees, granen, pasta of noedels. Uit de mediterrane keuken, Midden-Oosterse klassiekers en diverse fruit en ontbijtsalades. Er is een salade voor elk moment van de dag en ieder dieet te vinden in dit heerlijke boek. En bij elk recept is aangegeven of het glutenvrije, zuivelvrije, vegetarische of veganistische salade is.

Ik ben dol op salades en eet ze nog net niet als ontbijt. Maar met dit boek zou dat zomaar ineens wel het geval kunnen zijn! Voorlopig blijft ‘Salades’ nog even op mijn aanrecht liggen want ik ben nog lang niet ‘uitgekookt’!

Salades van Katie en Giancarlo Caldesi, uitgeverij Fontaine, ISBN: 978 90 5956 725 2, prijs: € 19,95


Author: Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Marijke Sterk, inmiddels al zo'n 27 jaar werkzaam als culinair publicist en 20 jaar eigenaar van Marijke's Media Keuken www.mmk.nl een culinair productiebureau waardoor ik mijn liefde voor koken en lekker eten kan delen met anderen. Ik sta graag in de keuken en ben altijd op zoek naar mooie ingrediënten, nieuwe en oude kooktechnieken en originele kookboeken, ik kook bij voorkeur met seizoenproducten en de Aziatische, Arabische en Italiaanse keukens spreken mij zeer aan. Ook bak ik al zo'n 15 jaar mijn eigen desembrood en sinds een paar jaar deel ik deze kennis met anderen op mijn blog Desem en meer… www.marijkesbroodblog.blogspot.nl

In 2005 verhuisden wij van de Randstad naar een mooi plekje op het Drentse platteland. Daar ging een van mijn grootste wensen in vervulling; een moestuin. Zo leuk om telkens weer met die verse producten uit je eigen (moes)tuin iets lekkers bereiden. Zoals in de tuin paddenstoelen, brandnetels, daslook of zevenblad plukken en er een lekkere herderssoep van maken. Of vlierbloesem plukken en walnoten rapen om likeurtjes van te stoken. De ruimte op ons erf geeft mij de mogelijkheid om leuke evenementen te organiseren. Met vrienden, familie en buren aan lange tafels genieten van varkentjes aan het spit, winterse kampvuurfeesten, zuurkool maken, wild dat de jager langs brengt verwerken, vlees, vis en groenten roken in de rookkast, fruit uit de boomgaard verwerken, dat en nog veel meer wil ik graag op deze site met jullie delen.