Italiaanse amandelkoekjes maken
Italiaanse amandelkoekjes maken

Italiaanse amandelkoekjes maken

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken  ,     ,

maart 9, 2018

De allerlekkerste Italiaanse amandelkoekjes maak je in een handomdraai. Deeg kneden, koekjes vormen, garneren, afbakken en klaar zijn deze verrukkelijke amandelkoekjes. Een super zelfgemaakt koekje voor als je onverwacht visite krijgt.

Voor ± 28 koekjes

Bereidingstijd: ± 20 minuten + afkoelen
Oventijd: ± 15 minuten

Ingrediënten

200 g amandelmeel

175 g suiker

2 tl citroenrasp

2 eiwitten

Garnering naar wens zoals geschaafde amandelen, pijnboompitten, poedersuiker en jam

Extra nodig: mixer met deeghaken en een bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng het amandelmeel met de suiker en de citroenrasp in een kom.

2Klop de eiwitten los en voeg, al kloppende met de mixer, beetje bij beetje de eiwitten toe aan het amandelmengsel totdat het deeg stevig is en nog een beetje plakkerig. Het kan zijn dat je nog een beetje eiwit over hebt.

3Vorm naar wens kleine ronde balletjes (ø ± 3 cm) en/of staafjes van het amandeldeeg en druk ze iets plat.

4Garneer de koekjes naar wens met amandelschaafsel en/of poedersuiker, pijnboompitten of maak met een vinger een klein kuiltje in de koekjes en lepel er een beetje jam naar keuze in.

5Bak de koekjes in ± 15 minuten lichtbruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.

00:00

2 Reacties

fleur@bureausintnicolaas.nl'

Fleur Ouwehand

maart 16, 2019

Inderdaad Kamiel de suiker moet er echt in. Het moet gemengd worden met het amandelmeel en de citroen. Dank je voor het melden. Het is inmiddels aangepast.

Kamiel

maart 16, 2019

In de ingrediëntenlijst staat dat er suiker in moet. Er staat alleen nergens waar het er in moet.

P.S. Zonder suiker zijn ze niet lekker.

All fields and a star-rating are required to submit a review.