Chocolade Pavlova met slagroom en vers fruit

Door Nelleke van Lindonk    

augustus 28, 2017

Dit keer een recept om echt de blits te maken in gezelschap. Het recept is van Nigella Lawson, maar ik gebruik het al jaren. Het is een eenvoudig te maken dessert, maar heeft een super uitstraling. Let maar op, zodra je het op tafel zet, vraagt iedereen om het recept.

Zoals je op de foto ziet, zitten er barsten in de meringue. Daar ontkom ik nooit aan, maar wat mij betreft maakt dat het dessert juist spannender. Varieer met fruit en als je niet van chocolade houd, dan laat je de cacao gewoon achterwege.

O ja, van de overgebleven eidooiers kun je een heerlijke Crème brûlée met limoen en gember  (van culinaire collega Anneke Ammerlaan) of lemon curd  (van culinaire collega Jose van Mil) maken.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 1 uur 15 min
  • Aantal personen: 8-10 personen

Ingrediënten

6 eiwitten

300 g suiker

4 el cacao poeder, gezeefd

1,5 tl balsamico azijn

50 g pure chocolade, fijngehakt

500 ml slaroom

500 g vers fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, enz.)

Bereidingswijze

1Verhit de oven tot 180 graden and bedek een bakblik met bakpapier.

2Klop de eiwitten tot satijnen pieken en klop er dan de suiker lepel voor lepel door tot de eiwitten stijf en glanzend zijn.

3Strooi er de cacao, balsamico en fijngehakte chocola over en meng alles voorzichtig met een spatel goed door elkaar.

4Schep nu de massa in een cirkel (doorsnee ongeveer 23 cm met deze hoeveelheid) of ovaal (afhankelijk van de schaal waarop je de pavlova serveert) op het bakblik.

5Zet het bakblik in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 150 graden. Bak de meringue 1 uur tot 1.15 minuten. De buitenkant moet er knapperig uitzien aan de hoeken en droog aan de bovenkant.

6Doe de oven uit, open de deur en laat de meringue helemaal afkoelen.

7Leg de meringue voorzichtig op een mooie serveerschaal. Klop de slagroom stijf en schep het op de meringue. Verdeel dan het fruit erover.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.