Category: Picknick

Broodmaaltijd - 3 maart 2017

Lemon Curd

Lemon Curd is een heerlijke spread gemaakt van citroensap, suiker en eieren. Het mengsel wordt in een waterbad (au-bain-marie) verwarmd. Hierbij zet je de kom (of bovenkant van een bain-Marie-pan) op een pan met bijna kokend water zodat de bodem het water raakt, maar het water niet in de kom kan komen. Om ervoor te zorgen dat het mengsel gelijkmatig gaar wordt blijf je eerst roeren, waarbij je de bodem goed raakt, tot de suiker is gesmolten (er zijn dan geen suikerkristallen meer te zien). Vervolgens roer je het citroensap erdoor en blijf je op dezelfde manier rustig roeren tot je een dikke spread hebt. Ik maak de potjes, om de lemon curd in te bewaren, vooraf schoon in de afwasmachine op het heetste programma. De lemon curd blijft een paar weken goed maar dan moet je het wel koel bewaren. Je kunt het sap geheel of gedeeltelijk vervangen door limoen-, sinaasappel en of grapefruitsap. Lemon curd is lekker op brood, beschuit, toast, in gebakjes, taart, op cake, muffins, cupcakes, scones, flensjes, in toetjes, over ijs, als zoete dip voor knapperige koekjes en tussen 2 Maria-biscuitjes (zoals vroeger boter en hagelslag mmm.. jeugd sentiment!). Voor 3-6 potjes Bereidingstijd ca. 25 minuten

Lees meer
Lunch - 6 januari 2017

Traktatie-cadeautjes met saucijzengehakt

Door het deegstrikje wordt dit simpele borrelhapje omgetoverd tot een speciaal eetgeschenk. Dit gerecht is ideaal voor kinderen om in het weekend, op de woensdagmiddag of tijdens de vakantiedagen te laten maken. Alleen bij de strikjes kunnen ze wel wat hulp gebruiken, want dat is een een beetje een priegel karweitje.

Lees meer