Tag: wokken

Hoofdgerecht - 5 augustus 2016

Chinese roerbak met kip en snijbonen

Regelmatig maak ik roerbakgerechten, niet omdat het zo makkelijk is en je weinig afwas hebt, maar gewoon omdat ik Chinese smaakmakers als gemberwortel, oestersaus, 5-kruidenpoeder en rijstwijn lekker vind. En omdat ik van beetgare groenten houd. Weinig afwas heb ik tijdens het bereiden van een Chinees gerecht niet want ik snijd alles van te voren en zet het in schaaltjes klaar en stevige groenten als bonen en peulen blancheer ik van te voren zodat ik zeker weet dat ze gelijkmatig garen maar ook niet te gaar worden. Bereidingstijd: ca. 25 minuten Voor 2 personen

Lees meer
Hoofdgerecht - 17 juni 2016

Roerbak groene groenten met biefstuk

In het late voorjaar kan ik meestal de eerste peulen en bonen uit mijn moestuin oogsten. Vers geoogste peulvruchten smaken zoveel lekkerder dan groenten die helemaal uit Marokko of Afrika komen. Op lokale en boeren markten kun je nu ook peulen en bonen van de koude grond kopen. Ik zeg doen! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer