Tag: miesoep

Hoofdgerecht - 23 september 2016

Chinese witte kip met zoute uien

Deze Chinese bereiding van kip is een echt familierecept. De Chinese opa van mijn man maakte het, zijn kinderen maken ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn verzot op de witte kip met zoute uien. Iedereen geeft zijn eigen draai aan het recept. Daardoor zijn er al talloze variaties ontstaan. Ik voeg bijvoorbeeld extra groenten en specerijen aan de bouillon toe waardoor er een verrukkelijke bouillon overblijft die je goed kunt invriezen en bewaren maar je kunt hem ook als bouillon serveren of er een van maken. Voor 4 personen Voorbereidingstijd: 24 uur (kip zouten) Bereidingstijd: ca. 40 minuten Wachttijd: ca. 2 uur

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 maart 2016

Miesoep met judasoren

In deze soep zijn verse judasoren verwerkt. De Echte judasoor groeit op levend en dood hout van voornamelijk loofbomen. Hier vind ik ze meestal op dood vlierhout. In Azië zijn ze dol op boomoren. Deze paddenstoel is familie van de wat grotere in ons land voorkomende judasoor en worden ook wel muizenoortjes of wolkenoren of boomoortjes genoemd. Boomoren voelen rubberachtig aan en zijn afhankelijk van het soort licht- tot donkerbruin van kleur. De Aziatische soort is hier alleen gedroogd te koop en moeten 20 minuten geweekt worden in koud water. Harde stugge stukjes worden weggesneden en de paddenstoelen worden veelal in reepjes gesneden verwerkt. Deze paddenstoel wordt niet gebruikt voor de smaak maar voor de textuur. De knapperige bite voegt echt iets toe aan soep en roerbakgerechten en is zeker het proberen waard. Voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Lees meer