Tag: Lamsbout

Barbecue - 30 oktober 2019

Lamsbout aan het spit

De “fire pit” die we hebben gemaakt, aan de kant met het mooiste uitzicht, bij Harmangouty, ons huis in de Franse Vogezen is fantastisch. Daarmee is weer één van mijn dromen uitgekomen. De oude vuurplaats onder een afdakje aan de voorkant, kan ik bij minder weer ook blijven gebruiken. Maar die is kleiner en je kunt er niet zo makkelijk omheen zitten als bij de nieuwe. Ter inspiratie heb ik op Pinterest gezocht en veel voorbeelden gevonden. Uitgangspunt was dat het met stenen uit het bos gemaakt moest worden en dat de cirkel zo groot moest zijn dat ons spit er met een heel speenvarken of lam tussen moest passen. (Mijn spit is 20 jaar geleden door een smid in de Betuwe bij Geldermalsen gesmeed en kan op verschillende hoogten worden geplaatst. Simpel en praktisch!) Pekelen ca. 3 uur; voorbereiding ca. 15 minuten; roosteren 1½-2 uur.

Lees meer