Tag: feestdagen
Hazenpeper met ontbijtkoek en chorizo
Deze heerlijke met ontbijtkoek en chorizo is een gerecht dat makkelijk een dag of twee van tevoren gemaakt kan worden. Het wordt alleen maar lekkerder! Ideaal dus voor de feestdagen! En.. omdat altijd wild is (nooit gefokt) is het super scharrelvlees. Lekker met grove puree van pastinaak (met schil koken); kort gekookte spruitjes, daarna opgebakken met in boter gebakken sjalotjes met zwarte (gefermenteerde) knoflook. En bijvoorbeeld gegrilde pompoen met in olijfolie geroosterde komijn.
Lees meerKerstpastei met appeltjes en rozemarijn
Paté of pastei kun je goed van te voren maken. Een of twee dagen na de bereiding smaakt hij nog lekkerder. Garneer met kleine augurkjes, cranberrycompote of vijgencompote (kijk bij onze recepten), verse vijgen of gepocheerde appelballetjes. Tip: gebruik desgewenst kant en klaar taart- of bladerdeeg Voor- of buffetgerecht voor 4-6 personen Bereiding: bakken in de oven Land: Frankrijk
Lees meerKruidige bisschopswijn
In Duitsland en Scandinavië staat de pan bisschopswijn vaak de hele maand december op het vuur.
Lees meer