Zoete andijviestamp met gemarineerde tofu

Zoete andijviestamp met gemarineerde tofu

‘You love it or you hate it’; er is voor tofu geen tussenweg. Zelf vind ik het een heel lekker ingrediënt, omdat tofu zo makkelijk allerlei kruiden en marinades opneemt. De tofu die ik voor dit recept gebruik is eert gemarineerd in tamari en vervolgens ambachtelijk gerookt, waardoor de smaak lekker winters is. Je koopt deze gerookte tofu in natuurvoedingswinkels.

Bereidingswijze

  1. Dep de tofu droog, snijd het in blokjes en marineer ze 15 minuten in de sojasaus.
  2. Snijd de zoete aardappels in stukken van gelijke grootte. Verhit 1 eetlepel van de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotten 2 minuten. Schep de zoete aardappels en erdoor en voeg 3 eetlepels water en wat zout en rode peper toe. Stoof de aardappels op laag vuur in ca. 15 minuten gaar.
  3. Laat het vocht dat eventueel nog in de pan zit verdampen en stamp vervolgens de aardappels niet al te fijn. Meng de andijvie deel voor deel door de aardappelpuree en laat de groente telkens slinken. Verwarm de stamppot nog even door.
  4. Verhit intussen de resterende 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en stoof hierin de tofu met de sojasaus afgedekt 5 minuten tot alles goed warm is.
  5. Verdeel de stamppot over 2 borden en verdeel de pistachenootjes en tofu met marinade erover.

Zoete andijviestamp met gemarineerde tofu

  • Bereidingstijd: 15min
  • Aantal personen: 2
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer